Heeft u de doelgroep iets te bieden en interesse om een plaats te reserveren????? 

Mail dan naar: adhd-presents@outlook.com

 

 

*******************************************************************

 

 

Regionale Thema Avond (RTA)

 

Barendrecht viert dinsdag 20 januari haar derde verjaardag met een RTA (Regionale Thema Avond) Deze avond is o.l.v. Dr. R. Pereira. Het thema van deze avond is: 'Feiten en Fabels over ADHD'. Een avond voor iedereen met of zonder ADHD. Partners, ouders, werkgevers, collega's, docenten, vrienden en wijk teams, jullie zijn welkom!

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang is GRATIS. Graag even aanmelden via adhdcafebarendrecht@impulsdigitaal.nl

******************************************************************************

 

Kleine weiziging in het programma. 

Arga Paternotte heeft zich helaas afgemeld wegens ziekte. Maar heus, problemen zijn er om opgelost te worden. Ik heb, de voor ons al bekende, Dr. R. Pereira bereid gevonden de lezing van Arga over te nemen. Dat houdt in dat we toch kunnen rekenen op een mooie en interessante RTA.

Vanaf deze plaats wens ik Arga Paternotte van harte beterschap toe. We hopen later een nieuwe afspraak met je te mogen maken.

 

 

ADHD en aanverwante stoornissen binnen het gezin.

Wat speelt zich af bij een gezin waar één of meer gezinsleden ADHD of een aanverwante stoornis heeft.

Deze thema avond zal veel (h)erkenning geven. ADHD en aanverwante stoornissen spelen namelijk niet alleen bij kinderen. Naarmate ouders de stoornis van hun kind leren begrijpen zien zij veel van zichzelf terug. Dat is niet vreemd als je weet dat ADHD en aanverwante stoornissen in de genen zit. Veel volwassenen komen er, door de diagnose van hun kind, uiteindelijk achter dat ook zij dit zo, bijzondere brein hebben. Dit is de reden dat ADHD cafe Strijen voor het thema ‘ADHD en aanverwante stoornissen binnen het gezin’ heeft gekozen. Hierover zal Arga Paternotte u inzicht geven en vertellen wat uw mogelijkheden zijn binnen het gezin.

Wie is Arga Paternotte?
Arga Paternotte is jarenlang betrokken geweest bij Balans: als hoofdredacteur van Balans Magazine én beleidsmedewerker. Tegenwoordig is ze hier freelance medewerker. Zij deelt nog altijd graag haar mening! Arga heeft talloze publicaties over ADHD en aanverwante problematiek op haar naam staan, had zitting in diverse adviescommissies van de Gezondheidsraad en is nog steeds een spreekbuis voor de belangen van ouders van kinderen met ADHD en aanverwante stoornissen.
Het beloofd een interessante avond te worden. Ieder die affiniteit heeft met ADHD en aanverwante stoornissen is van harte uitgenodigd.  

Datum: Woensdag 2 juli.

Locatie: AC 'Het Molenschaer' 

Adres: Boskade 2, Strijen.

Organisatie: ADHD café Strijen, Pauline van Roon.

Entree: Om kosten te dekken een kleine entree van € 3.00 

Inloop : 19.00 uur gelegenheid voor een kopje koffie en een praatje.

Aanvang: 20.00 uur welkomstwoord, voorstellen van Arga Paternotte.

Lezing: 20.15 uur 'ADHD en aanverwante stoornissen binnen het gezin’.

Pauze: 21.15 uur gelegenheid voor koffie, thee of fris. 

Vervolg lezing: 21.30 uur 2e gedeelte lezing met aansluitend gelegenheid voor het stellen van vragen.

Afsluiting: 22.15 uur afsluiten van het formele gedeelte en is er gelegenheid tot 22.45 uur voor een informeel samen zijn onder het genot van een drankje.

Aanmelden voor deze avond is, om organisatorische reden, wenselijk. U kunt zich per e-mail aanmelden bij adhd.coaching.strijen@gmail.com

*********************************************************************************

 

 

 

 

 

REGIONALE THEMA AVOND

 

'ADHD en informatieverwerking' door Drs. Sanne Vink.

Tegenwoordig weet iedereen wel iets te vertellen over ADHD. Niet alleen de (sociale) media maar ook op staat weten mensen er van alles over te vertellen. Helaas doen ook veel fabels de ronde bijvoorbeeld dat ADHD een 'gedragsstoornis' is en een 'mode ziekte'.

Sanne Vink, GZ psycholoog en directeur van 'VINK Psychologisch Centrum' komt op deze regionale thema avond vertellen wat ADHD is, hoe het gaat met de informatie verwerking en wat de problemen veroorzaakt die je bij ADHD tegen komt. Tevens zal zij ook uitleggen waarom ADD niet bestaat. Het beloofd een interessante avond te worden. Ieder die affiniteit heeft met ADHD en aanverwante stoornissen is van harte uitgenodigd.  

Datum: Woensdag 14 mei.
Locatie: AC 'Het Molenschaer' 
Adres: Boskade 2, Strijen.
Organisatie: ADHD café Strijen, Pauline van Roon.
Entre: Om kosten te dekken rekenen wij een kleine entree van € 3.00 
Inloop : 19.00 uur welkom en gelegenheid voor een kopje koffie en een praatje.
Aanvang: 20.00 uur welkomstwoord en voorstellen van Drs Sanne Vink.
Lezing: 20.15 uur 'ADHD en informatieverwerking'.
Pauze: 21.15 uur gelegenheid voor koffie, thee of fris. 
Vervolg lezing: 21.30 uur 2e gedeelte lezing met aansluitend gelegenheid voor het stellen van vragen.
Afsluiting: 22.15 uur afsluiten van het formele gedeelte en is er gelegenheid tot 22.45 uur voor een informeel samen zijn onder het genot van een drankje.
Aanmelden voor deze avond is, om organisatorische reden, wenselijk. U kunt zich per e-mail aanmelden bij adhd.coaching.strijen@gmail.com

 Ook voor professionals een aanrader. 

 

BABBrainstorm

ADHD café Strijen heeft BAB instituut uitgenodigd voor een informatieavond voor regio ZHZ en daar buiten, op donderdag, 13 februari 2014. Het instituut is opgericht door Peter J. Pakvis van BAB Coachtrajecten en Margriet van As van BAB Advies en Voorlichting. Vanuit ervaringsdeskundigheid coachen zij mensen en zetten zij zich voor uitbreiding van de mogelijkheden om te leren en werken in deze samenleving.

BAB betekent Buitengewoon Actief Brein. Dat is geen ziekte. Het is een combinatie van unieke eigenschappen die psychische ziektes kunnen veroorzaken, maar óók de basis van uniek talent. Op 13 februari vertelt BAB instituut ons meer over het hebben van een BAB, wat voor plannen het instituut heeft en wat zij willen betekenen voor mensen met een BAB middels een brainstorm met de bezoekers van het ADHD café en mensen via twitter, over hoe je het best kunt leren en werken, wat het BAB instituut voor u en uw BAB kan betekenen, wat uw ideale school of werkplek is. Via een beamerscherm zijn de reacties op twitter te volgen.
Heeft u geen diagnose in de psychiatrie maar wel het gevoel dat u niet goed uit de verf komt in de huidige maatschappij, op school, op het werk, sociaal? Dan zou u ook best een BAB kunnen hebben. Niemand kan het beter weten dan uzelf. Iedereen is van harte welkom om mee te praten of tweeten met ‪#‎BABBrainstorm‬. Zorg dat u erbij bent!
Inmiddels nieuwsgierig geworden? Kijk op www.bab-instituut.nl om een eerste indruk te krijgen.

Gastvrouwen/ervaringsdeskundigen Colien Cogenbach en Pauline van Roon zijn er om 19:30 uur om iedereen te ontvangen bij Rest. Pinokkio, Boompjesstraat 5 in Strijen. De #BABBrainstorm zal om 20.00 uur aanvangen. TOEGANG IS GRATIS!!!

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.