SPECTRUM EVENT!  

10 oktober 2015

HOE LEUK KAN HET ZIJN!!!

Helaas kan het Spectrum Event niet door gaan!

Heeft u al tickets besteld?

U zal het volledige bedrag terug gestort krijgen.

Mijn oprechte excuses voor de teleurstelling en ongemak.

 

STRIJEN, 10 oktober 2015 groot Spectrum Event over o.a. ADHD/ASS/Dyslexie/Discalculie/Hoogbegaafdheid

Het wordt tijd dat dit fenomeen zijn negatieve lading kwijt raakt. Daarom dit Spectrum Event. Heb je ADHD/ASS/Dyslexie/Discalculie/Hoogbegaafdheid of je voel je je altijd al anders en/of onbegrepen, kom dan naar het Spectrum Event en zie, hoor, beleef dat het anders kan zijn én dat je niet de enige bent met dit gevoel.

Dit Spectrum Event is tevens een aanrader voor familie, vrienden, docenten, collega’s, werkgevers en iedereen die met volwassenen en kinderen uit genoemde doelgroep te maken hebben.

HOE LEUK KAN HET ZIJN als je elkaar beter leert begrijpen.

Het Spectrum Event vindt plaats bij:

AC Het Molenschaer,

 Boskade 2,

3291 AC Strijen.

Toegang 9.30 uur, aanvang 10.00 uur
Afsluiting 16.30 uur

Bestel nu hier uw Early Bird tickets met €5.00 korting

 Vanaf 1 oktober prijs per ticket €17.50

 

Plenaire sprekers:

 10.15-11.00 uur
'Medicatie en/of Therapie' 
door Rob Pereira.

Na de diagnose komt de fase dat er iets gedaan moet worden: psycho-educatie (is uitgebreide informatie over alle aspecten van de aandoening) met of zonder andere behandeling zoals medicatie, neurofeedback, alternatieve strategieën, geheugentraining, EMDR.
De keuze hangt af van de problemen en de beschikbare oplossingen in overleg met de klant. De afweging effectiviteit van de behandeling ten opzichte van de kosten en de bijwerkingen maak je als behandelteam: "patiënt"en behandelaar(s)".

 

 11.30-12.15 uur
'Hoe woorden en innerlijke beelden prikkelen'
door Tura Gerards
Tura Gerards neemt je mee op een prettige reis door je brein en lichaam. Je zult ervaren hoeveel woorden en zinnen er bestaan die je acuut een aangenaam gevoel zullen schenken. En daardoor zul je ter plekke ontdekken hoe sterk woorden, innerlijke beelden, emoties en lichamelijke gevoelens onderling verweven zijn. Ook wil hij iets vertellen over de vier algemene kenmerken van mensen met een psychische kwestie.

 

 13.15-14.00 uur
'Een kleine stap voor ons,
een grote stap voor de Gezondheidszorg'

door Martin Jan Melinga, OMC Vitaliteit Centra

"Met de presentatie van haar nieuwe website www.omcvitaliteitcentra.nl introduceert Orange Monday de unieke Vitaliteitfactor© in Nederland. De Vitaliteitfactor© meet, middels een test EN een adviesgesprek, uw vitaliteit op 3 deelgebieden: Mentaal (Psychisch, Welzijn en Zingeving) – Fysiek (Lichamelijk) – Mens & Omgeving (Werk, Inkomen, Juridisch, Sociaal en  Maatschappij). OMC Vitaliteit Centra stellen dat nagenoeg alle psychische klachten voortkomen uit een disbalans in één of meerdere deelgebieden. Hoe mooi is het als een cliënt zelf meer invloed heeft op zijn/haar behandeling of begeleiding?"

 14.30-15.15 uur
‘Dyslexie: stoornis of intelligentie’
door Sjan Verhoeven

Dyslexie komt in belangrijke mate voort uit een andere manier van denken, die conceptuele denken wordt genoemd. Het is die manier van denken die de basis vormt tot het hebben van succes en tot het ontwikkelen van een eigen manier van werken in de studie of op het werk. In die eigen manier van werken is het mogelijk om sneller te lezen, beter te schrijven, duidelijker te communiceren en een brug te leggen tussen conceptuele denkers en lijndenkers.

 

15.45-16.30 uur
'ADHD: de chaos erin, erbij en eromheen'
door Jolien De Geest, orthopedagoog en coach bij VINK Psychologisch Centrum


ADHD gaat gepaard met enige interne chaos, voornamelijk onrust en moeite met overzicht te krijgen. Daardoor kan er ook chaos ontstaan in het leven van iemand met ADHD. Maar vooral is er ook chaos omtrent het thema ADHD. Want wanneer is iets nou echt ADHD en wanneer is het bijvoorbeeld Autisme, Dyslexie of een Motorische Stoornis? 

 

Live muziek: Wessel Brand
Tussen de lezingen is er gelegenheid de info stands te bezoeken of in de coffee corner genieten van een hapje, een drankje en de live muziek die Wessel Brand ten gehore zal brengen.

 

 

 

 

 

Spectrum Art

Dit jaar wil ik graag een "Spectrum Art Lokaal" inrichten met een expositie van "Spectrum Art". Daarom roep ik de creatievelingen onder ons op, hun mooiste werk(en) op dit evenement te exposeren.

Hoor je bij de doelgroep, ben je creatief, maken je handen wat je ogen zien, kleurrijk of juist zwart/wit, een schilderij of beeldend?
Je mag je kunst tentoonstellen op de Spectrum Event EXPOSITIE in het "Spectrum Art Lokaal".
Meld je aan door een E-mail met foto's en omschrijving van je kunstwerk te sturen naar adhd-presents@outlook.com en je zal op de lijst van Spectrum kunstenaars geplaatst worden.

 

EXTRA

*De bezoekers van Congres ADHDvrouw ontvangen 50% korting (of 2e kaartje gratis) op de normale verkoopprijs met vertoon van hun betaal bewijs van het congres!

*Het Event complex is rolstoel toegankelijk, beschikt over invalide toiletten.
*Er is ruim voldoende GRATIS parkeer gelegenheid.
*Komt u van ver?
  De bushalte van en naar Rotterdam (bus 167) en
  Dordrecht (bus 166/167) is op 2 min. loopafstand van het complex.

   

 

Heeft u de doelgroep iets te bieden en interesse om een plaats te reserveren?

Mail dan naar: adhd-presents@outlook.com

voor verdere informatie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak jouw eigen website met JouwWeb